• IMG_5794.JPG
  • 20181205_090125.jpg
  • SAM_0007.JPG
  • SAM_0030.JPG
  • DSCN1152.jpg
  • RepD9V6TxyG65wsuwj8g.jpg
  • SAM_0004 (2).JPG
  • IMG_1777.jpg
  • DSC_0525.jpg
  • 20180920_105526.jpg
  • IMG_9887.JPG
  • SAM_0042.JPG
  • IMG_20190305_131336.jpg
  • IMG_1787.jpg
  • poli.jpg
  • blaa.jpg
  • 20171123_184807.jpg
  • chemiczne (2).jpg
  • EHa7vBDMQHedqs9Jj0SoRA.jpg
  • SAM_0015.JPG

Stołówka szkolna

 

 

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

 

Ważne informacje

Regulamin stołówki

-images/pdf/regulaminstolowki.pdf

Karta zgłoszenia na obiady - images/pdf/kartazgloszeniaobiad.pdf

Karta rezygnacji z obiadów - images/pdf/kartarezygnacjiobiad.pdf

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

 

Opłata za obiady:

Cena obiadu wynosi 6,00 zł.

Koszt obiadów w danym miesiącu zależy od ilości dni żywieniowych.

Koszt obiadów będzie podawany co miesiąc na stronie internetowej szkoły.

 

KOSZT OBIADÓW ORAZ ILOŚCI DNI W POSZCZEGÓLNYCH MIESIĄCACH

 

Wrzesień 2025r. - 17 dni x 6,00zł = 102,00zł

 

Październik 2025r. - 22 dni x 6,00zł = 132,00zł

 

Listopad 2025r. - 18 dni x 6,00zł = 108,00zł

 

Grudzień 2025r. - 15 dni x 6,00zł = 90,00zł

 

 

 

Bardzo prosimy wpłacać w terminie  kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony

z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Beaty Kowalskiej.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

 

 

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne,

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan , orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe i produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca sezamu i produkty pochodne;

11. Nasiona lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

  

 

JADŁOSPIS

DZIEŃ

OBIAD

PONIEDZIA

ŁEK

17.11.2025

Zupa krem porowa z warzywami i groszkiem ptysiowym 300g.

vegeta natur, seler, kurczak, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, lubczyk, sól, pieprz, mąka pszenna, groszek ptysiowy, śmietana 12%-alergeny; 1,3,6,7,8,9,10,11,13

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, warzywami oraz serem żółtym 300g kalafior z wody 100g

Mięso mielone z szynki, warzywa słupki, czosnek, vegeta natur, makaron, śmietana 12%, serek topiony, ser żółty, lubczyk, masło, bułka tarta, sól, pieprz, czosnek granulowany: alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13

Kompot owocowy 200g

Owoce, cukier, woda

 

WTOREK

18.11.2025

Barszcz ukraiński 300 g.

Udka z kurczaka, czosnek, lubczyk, buraki, fasolka czerwona z puszki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 12%, pieprz, sól, cukier, vegeta natur: alergeny;1,5, 7,8, 9,10,11,13

Filet z kurczaka w ziołach 100g., kasza pęczak 150g., fasolka szparagowa żółta z wody 100g

filet z kurczaka, olej rzepakowy, pieprz, sól, zioła prowansalskie, kolendra, papryka słodka, czosnek granulowany, vegeta natur, kasza pęczak, masło, bułka tarta, fasolka szparagowa

alergeny; 1,3,5,6,7,9,10

kompot truskawkowo-jabłkowy

jabłka, truskawki, woda, cukier

ŚRODA

19.11.2025

Rosół z makaronem i zieloną pietruszką 300g.

kurczak, cebula, lubczyk, pieprz sól, marchew, pietruszka, seler, makaron, pietruszka zielona

alergeny; 1,3,6,7,10,9

Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym 2szt. + bułka 1szt +jogurt b/c

vegeta natur, mąka kukurydziana, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy, bazylia, ryż, łopatka wieprzowa, sól, pieprz, lubczyk, bułka pszenna, czosnek granulowany, jogurt naturalny, brzoskwinie w puszce, miód, kapusta biała, jajka, olej rzepakowy: alergeny: 1,3,6,7,8,9,10

Woda smakowa truskawkowa 200g.

Woda, truskawki, cukier

 

CZWARTEK

20.11.2025

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 200g.

kurczak, lubczyk, zielony groszek, cebula, vegeta natur, mąka pszenna, bułka, śmietana 12%, pieprz, sól alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13

Kotlet schabowy 100g, ziemniaki z masłem i koperkiem 170g, mizeria100g

schab, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, czosnek granulowany, papryka słodka, vegeta natur, sól, pieprz, ziemniaki, masło 82%, marchewka, groszek konserwowy, mąka pszenna, cukier, ogórek zielony, jogurt grecki; alergeny; 1,3,5,7,8,10

Kompot wieloowocowy 200g

owoce, woda, cukier trzcinowy

PIĄTEK

21.11.2025

Zupa kalafiorowa z grysikiem zabielana śmietaną 200g.

kurczak, kalafior, marchew, pietruszka, kasza manna, seler, vegeta natur, śmietana12%, mąka pszenna, sól, pieprz, lubczyk, groszek ptysiowy: alergeny:1,3,5,7,8,9,10,11,13

Ryba w cieście 100g., ziemniaki z masłem 180g., sałatka colesław 100g.

filet z miruny, jaja, mąka, mleko, vegeta natur, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta biała, marchew, majonez, jogurt, cytryna, cukier, jabłko, koperek, sól: alergeny; 1,3,4,6,7,8,9,10

Woda smakowa cytrynowa z imbirem 200g.

Woda, cytryna, cukier, imbir alergeny: 1,3,6,7,8,10,11

PONIEDZIAŁEK

24.11.2025

 

Zalewajka 300g.

żurek, śmietana 12%, pieprz, vegeta natur, czosnek, ziemniaki, cebula, boczek wędzony, kiełbasa zwyczajna, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy: alergeny; 1,3,6,7,8,9,10

Buchty z jagodami z masłem i cukrem 200g., + actimel naturalny 1szt

Buchty z jagodami, masło 82%tł, cukier, mandarynka, actimel naturalny: alergeny; 1,3

kompot wiśniowo-truskawkowy 200g.

wiśnie, truskawka cukier, woda

WTOREK

25.11.2025

Zupa krem z brokuł z groszkiem ptysiowym 200g

vegeta natur, ziemniaki, marchewka, brokuły, kurczak, sól, pieprz, lubczyk, śmietana 12%, czosnek granulowany, wek krojony, olej rzepakowy: alergeny; 1,3,5,7,8,9,10,11,13

Łazanki z karczkiem, boczkiem, pieczarkami, kiełbasą i kapustą 300g.+ jabłko 1szt

Makaron łazanki, czosnek granulowany, pieprz, koncentrat pomidorowy, sól, boczek wędzony, karczek, kiełbasa, pieczarki, kapusta kiszona, cebula, jabłko; alergeny; 1,3,6,7,8,9,10

Woda cytrynowa z imbirem i miodem 200g.

woda, miód, imbir alergeny:1,3,6,7,8,10,11

 

ŚRODA

26.11.2025

Zupa szpinakowa z grysikiem i warzywami 200 g.

kurczak, szpinak, kasza manna, śmietana 12%, marchew, pietruszka, seler, czosnek, sól, pieprz, lubczyk, vegeta natur; alergeny; 1,3,6,7,9,10,11,13

Kotlet mielony 100g., ziemniaki z masłem i koperkiem 180g., buraczki 100g

jaja, bułka, pieprz, vegeta natur, masło, cytryny, łopatka wieprzowa mielona, sól, ziemniaki, czosnek granulowany, cukier, buraki: alergeny; 1,3,6,7,8,9,10

Kompot wieloowocowy 200g.

owoce, woda, cukier

CZWARTEK

27.11.2025

Krem z dyni z pestkami dyni 200g.

kurczak, seler, śmietana 12%, vegeta natur, pieprz, czosnek, dynia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, lubczyk, pestki dyni alergeny; 1,3,5,7,8,9,10,11,13

Gulasz wieprzowy z pomidorami 150g., kasza gryczana 150g, ogórek kiszony 50g +koktajl truskawkowy

Karczek wieprzowy, olej rzepakowy, cebula, czosnek, pieprz, sól, vegeta natur, ziemniaki, pomidor w puszce, pomidor suszony ogórek kiszony, papryka miel, ziele angielskie, liść laurowy, maślanka, truskawki, cukier: alergeny; 1,3,5,6,7,9,10

Woda 200g

PIĄTEK

28.11.2025

Kartoflanka 300g.

Kurczak, boczek wędzony, śmietana 12%, mąka pszenna, seler, vegeta natur, pieprz, majeranek, marchewka, pietruszka, lubczyk, sól; alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10

Filet rybny smażony 90g, ryż curry 150g, warzywa z wody 100g.

filet z tilapii, jaja, bułka tarta, pieprz, curry, mąka pszenna sól, olej rzepakowy, marchew, fasolka szparagowa, kalafior, ryż paraboliczny, masło, bułka tarta, brokuł alergeny; 1,3,4,6,7,8,9,10

Kompot owowcowy200g.

owoce, cukier, woda