Stołówka szkolna


Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.
Ważne informacje
Regulamin stołówki
-images/pdf/regulaminstolowki.pdf
Karta zgłoszenia na obiady - images/pdf/kartazgloszeniaobiad.pdf
Karta rezygnacji z obiadów - images/pdf/kartarezygnacjiobiad.pdf
Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.
Opłata za obiady:
Cena obiadu wynosi 6,00 zł.
Koszt obiadów w danym miesiącu zależy od ilości dni żywieniowych.
Koszt obiadów będzie podawany co miesiąc na stronie internetowej szkoły.
KOSZT OBIADÓW ORAZ ILOŚCI DNI W POSZCZEGÓLNYCH MIESIĄCACH
Wrzesień 2025r. - 17 dni x 6,00zł = 102,00zł
Październik 2025r. - 22 dni x 6,00zł = 132,00zł
Listopad 2025r. - 18 dni x 6,00zł = 108,00zł
Grudzień 2025r. - 15 dni x 6,00zł = 90,00zł
Bardzo prosimy wpłacać w terminie kwotę podaną na dany miesiąc.
W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony
z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów.
Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.
Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Beaty Kowalskiej.
Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.
Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.
Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.
WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan , orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe i produkty pochodne;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca sezamu i produkty pochodne;
11. Nasiona lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
JADŁOSPIS
|
DZIEŃ |
OBIAD |
|
PONIEDZIA ŁEK 17.11.2025 |
Zupa krem porowa z warzywami i groszkiem ptysiowym 300g. vegeta natur, seler, kurczak, marchewka, pietruszka, por, ziemniaki, lubczyk, sól, pieprz, mąka pszenna, groszek ptysiowy, śmietana 12%-alergeny; 1,3,6,7,8,9,10,11,13 Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, warzywami oraz serem żółtym 300g kalafior z wody 100g Mięso mielone z szynki, warzywa słupki, czosnek, vegeta natur, makaron, śmietana 12%, serek topiony, ser żółty, lubczyk, masło, bułka tarta, sól, pieprz, czosnek granulowany: alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 Kompot owocowy 200g Owoce, cukier, woda
|
|
WTOREK 18.11.2025 |
Barszcz ukraiński 300 g. Udka z kurczaka, czosnek, lubczyk, buraki, fasolka czerwona z puszki, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, śmietana 12%, pieprz, sól, cukier, vegeta natur: alergeny;1,5, 7,8, 9,10,11,13 Filet z kurczaka w ziołach 100g., kasza pęczak 150g., fasolka szparagowa żółta z wody 100g filet z kurczaka, olej rzepakowy, pieprz, sól, zioła prowansalskie, kolendra, papryka słodka, czosnek granulowany, vegeta natur, kasza pęczak, masło, bułka tarta, fasolka szparagowa alergeny; 1,3,5,6,7,9,10 kompot truskawkowo-jabłkowy jabłka, truskawki, woda, cukier |
|
ŚRODA 19.11.2025 |
Rosół z makaronem i zieloną pietruszką 300g. kurczak, cebula, lubczyk, pieprz sól, marchew, pietruszka, seler, makaron, pietruszka zielona alergeny; 1,3,6,7,10,9 Gołąbki po cygańsku w sosie pomidorowym 2szt. + bułka 1szt +jogurt b/c vegeta natur, mąka kukurydziana, śmietana 12%, koncentrat pomidorowy, bazylia, ryż, łopatka wieprzowa, sól, pieprz, lubczyk, bułka pszenna, czosnek granulowany, jogurt naturalny, brzoskwinie w puszce, miód, kapusta biała, jajka, olej rzepakowy: alergeny: 1,3,6,7,8,9,10 Woda smakowa truskawkowa 200g. Woda, truskawki, cukier
|
|
CZWARTEK 20.11.2025 |
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami 200g. kurczak, lubczyk, zielony groszek, cebula, vegeta natur, mąka pszenna, bułka, śmietana 12%, pieprz, sól alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 Kotlet schabowy 100g, ziemniaki z masłem i koperkiem 170g, mizeria100g schab, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, czosnek granulowany, papryka słodka, vegeta natur, sól, pieprz, ziemniaki, masło 82%, marchewka, groszek konserwowy, mąka pszenna, cukier, ogórek zielony, jogurt grecki; alergeny; 1,3,5,7,8,10 Kompot wieloowocowy 200g owoce, woda, cukier trzcinowy |
|
PIĄTEK 21.11.2025 |
Zupa kalafiorowa z grysikiem zabielana śmietaną 200g. kurczak, kalafior, marchew, pietruszka, kasza manna, seler, vegeta natur, śmietana12%, mąka pszenna, sól, pieprz, lubczyk, groszek ptysiowy: alergeny:1,3,5,7,8,9,10,11,13 Ryba w cieście 100g., ziemniaki z masłem 180g., sałatka colesław 100g. filet z miruny, jaja, mąka, mleko, vegeta natur, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta biała, marchew, majonez, jogurt, cytryna, cukier, jabłko, koperek, sól: alergeny; 1,3,4,6,7,8,9,10 Woda smakowa cytrynowa z imbirem 200g. Woda, cytryna, cukier, imbir alergeny: 1,3,6,7,8,10,11 |
|
PONIEDZIAŁEK 24.11.2025
|
Zalewajka 300g. żurek, śmietana 12%, pieprz, vegeta natur, czosnek, ziemniaki, cebula, boczek wędzony, kiełbasa zwyczajna, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy: alergeny; 1,3,6,7,8,9,10 Buchty z jagodami z masłem i cukrem 200g., + actimel naturalny 1szt Buchty z jagodami, masło 82%tł, cukier, mandarynka, actimel naturalny: alergeny; 1,3 kompot wiśniowo-truskawkowy 200g. wiśnie, truskawka cukier, woda |
|
WTOREK 25.11.2025 |
Zupa krem z brokuł z groszkiem ptysiowym 200g vegeta natur, ziemniaki, marchewka, brokuły, kurczak, sól, pieprz, lubczyk, śmietana 12%, czosnek granulowany, wek krojony, olej rzepakowy: alergeny; 1,3,5,7,8,9,10,11,13 Łazanki z karczkiem, boczkiem, pieczarkami, kiełbasą i kapustą 300g.+ jabłko 1szt Makaron łazanki, czosnek granulowany, pieprz, koncentrat pomidorowy, sól, boczek wędzony, karczek, kiełbasa, pieczarki, kapusta kiszona, cebula, jabłko; alergeny; 1,3,6,7,8,9,10 Woda cytrynowa z imbirem i miodem 200g. woda, miód, imbir alergeny:1,3,6,7,8,10,11
|
|
ŚRODA 26.11.2025 |
Zupa szpinakowa z grysikiem i warzywami 200 g. kurczak, szpinak, kasza manna, śmietana 12%, marchew, pietruszka, seler, czosnek, sól, pieprz, lubczyk, vegeta natur; alergeny; 1,3,6,7,9,10,11,13 Kotlet mielony 100g., ziemniaki z masłem i koperkiem 180g., buraczki 100g jaja, bułka, pieprz, vegeta natur, masło, cytryny, łopatka wieprzowa mielona, sól, ziemniaki, czosnek granulowany, cukier, buraki: alergeny; 1,3,6,7,8,9,10 Kompot wieloowocowy 200g. owoce, woda, cukier |
|
CZWARTEK 27.11.2025 |
Krem z dyni z pestkami dyni 200g. kurczak, seler, śmietana 12%, vegeta natur, pieprz, czosnek, dynia, ziemniaki, marchewka, pietruszka, lubczyk, pestki dyni alergeny; 1,3,5,7,8,9,10,11,13 Gulasz wieprzowy z pomidorami 150g., kasza gryczana 150g, ogórek kiszony 50g +koktajl truskawkowy Karczek wieprzowy, olej rzepakowy, cebula, czosnek, pieprz, sól, vegeta natur, ziemniaki, pomidor w puszce, pomidor suszony ogórek kiszony, papryka miel, ziele angielskie, liść laurowy, maślanka, truskawki, cukier: alergeny; 1,3,5,6,7,9,10 Woda 200g |
|
PIĄTEK 28.11.2025 |
Kartoflanka 300g. Kurczak, boczek wędzony, śmietana 12%, mąka pszenna, seler, vegeta natur, pieprz, majeranek, marchewka, pietruszka, lubczyk, sól; alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10 Filet rybny smażony 90g, ryż curry 150g, warzywa z wody 100g. filet z tilapii, jaja, bułka tarta, pieprz, curry, mąka pszenna sól, olej rzepakowy, marchew, fasolka szparagowa, kalafior, ryż paraboliczny, masło, bułka tarta, brokuł alergeny; 1,3,4,6,7,8,9,10 Kompot owowcowy200g. owoce, cukier, woda |