• IMG_9887.JPG
  • chemiczne (2).jpg
  • 20181205_090125.jpg
  • 20180920_105526.jpg
  • SAM_0030.JPG
  • SAM_0004 (2).JPG
  • Jgq41ZjT46Q8H1DIQWa7A.jpg
  • DSC_0525.jpg
  • 5BLwgnSRTp2Yi0KAgFneA.jpg
  • SAM_0015.JPG
  • DSC03217.JPG
  • blaa.jpg
  • SAM_0034.JPG
  • 20190108_102457.jpg
  • EHa7vBDMQHedqs9Jj0SoRA.jpg
  • 9KC5M8MTLqBhzvQ3KPRSw.jpg
  • 20171123_184807.jpg
  • poli.jpg
  • IMG_20190305_131336.jpg
  • warsztaty chemiczne (3).jpg

Stołówka szkolna

 

 

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

 

Ważne informacje

Regulamin stołówki - kilk

Karta zgłoszenia na obiady - klik

Karta rezygnacji z obiadów - klik

Informacje dla rodziców/opiekunów - klik

Opłata za obiady - klik

 

 

Opłata za obiady  będzie wynosić: 5 zł.

Opłata za obiady będzie wynosić:  ilość dni x 5 zł (koszt jednego obiadu) = .... zł

Wpłat dokonujemy u Pani Agnieszki Zegardło lub przelewem na nr rachunku

86 1050 1214 1000 0023 5627 2993

W tytule przelewu proszę podać:

imię i nazwisko dziecka, klasa, wpłata za obiady za miesiąc .......

Bardzo prosimy wpłacać w terminie  kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony z listy
i nie będzie mógł korzystać z obiadów. Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Zegardło.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu. Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

 

 

 

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne,

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan , orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe i produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca sezamu i produkty pochodne;

11. Nasiona lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

  

 

JADŁOSPIS

  

Poniedziałek 14.09.2020r.

 

Zupa marchewkowa z zieleniną i ryżem 300g.

 

-seler, vegeta natur, marchewka, ryż, pietruszka, lubczyk, koper, pietruszka zielona, pieprz, sól

 

alergeny; 9

 

Łazanki z kapustą, kiełbas¹, boczkiem i pieczarkami 350g.

 

-makaron łazanki, vegeta natur, pieprz, sól, cebula, czosnek,pieczarki, boczek, kiełbasa zwyczajna kapusta kiszona

 

alergeny; 1,3,9

 

 

Kompot owocowy 200g.

 

-owoce, woda, cukier

 

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 15.09.2020r.

 

Krupnik z warzywami w asyœcie pietruszki i lubczyku 300g.

 

-seler, vegeta natur, kurczak, pietruszka, marchewka, lubczyk, pietruszka zielona, pieprz, sól

 

alergeny; 9

 

Kotlet schabowy w otrêbach 100g., ziemniaki z masłem i koprem 200g., mizeria z jogurtem naturalnym 150g.

 

-jaja, bułka tarta,otręby, masło, jogurt naturalny, schab, olej rzepakowy, czosnek , pieprz, sól, papryke słodka, ziemniaki, koper, cukier, ogórek zielony

 

alergeny;1,3,7

 

Woda smakowa 200g.

 

-woda, cukier, owoce

 

 

Środa 16.09.2020r.

 

Zupa brukselkowa z warzywami 300g.

 

-seler, vegeta natur, kurczak, lubczyk, marchew, pietruszka, pieprz, sól, ziemniaki, brukselka

 

alergeny; 9

 

Klopsiki gotowane w sosie pomidrowym z bazylia 150g., ryż 200g., +śliwka

 

-jaja, mąka pszenna, vegeta natur, bułka, mięso mielone ( łopatka wieprzowa), cebula, czosnek, lubczyk, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, masło, bazylia, ryż, olej rzepakowy,śliwka

 

alergeny; 1,3,7,9

 

Kompot z jabłek 200g.

 

-jabłka, woda, cukier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek 17.09.2020r.

 

Rosól z makaronem, warzywami i pietruszka zielona 300g.

 

- vegeta natur, seler, marchew, pietruszka, czosnek, cebula, kurczak, lubczyk, pietruszka zielona, sól, pieprz, makaron

-alergeny; 1,3,9

 

Roladka drobiowa z szynką 2szt., ziemniaki z masłem i koprem 200g., sałatka z pora, kukurydzy i jajka 150g.

 

- mąka, masło, jaja, majonez, filet z kurczaka, szynka konserwowa, vegeta natur, sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka s³odka, ziemniaki, koper, por, kukurydza konserwowa, olej rzepakowy

-alergeny; 1,3,7,9,10

 

Woda smakowa 200g.

 

-woda cukier owoce

 

 

 

Pi¹tek 18.09.2020r.

 

Zupa krem z brokułu 200g.

 

-śmietana 12%, m¹ka pszenna, vegeta natur, kurczak, marchew, cebula, pietruszka, seler, sól, pieprz, lubczyk,broku³y

 

-alergeny; 1,7,9

 

Filet rybny duszony w warzywach 100g., ziemniaki z masłem 200g., surowka z białej kapusty 150g.

 

-filet z mintaja, masło, vegeta natur, mąka , cebula, pietruszka , marchew, seler, ziemniaki, sól, pieprz, olej rzepakowy, kapusta bia³a, cukier

 

-alergeny; 1,4,7,9

 

Kompot owocowy 200g.

 

-owoce, woda, cukier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek 21.09.2020r.

 

Krupnik po góralsku z pietruszką 300g.

 

-seler, vegeta natur, kasza jêczmienna, pietruszka, marchew, lubczyk, cebula, czosnek, śmietana 12%, pieprz, sol, pietruszka zielona

 

-alergeny; 1,7,9

 

Leczo mięsno- warzywne 300g., bułka

 

-dynia, pomidory, papryka, filet z kurczaka, koncentrat pomidorowy, cebula czosnek, vegeta natur, pieprz, sól, mąka, olej rzepakowy

 

-alergeny; 1,9

 

Kompot owocowy 200g.

 

-woda, owoce, cukier

 

 

Wtorek 22.09.2020r.

 

Rosół z warzywami, kasza manna i zielenina 300g.

 

-kasza manna, vegeta natur, seler, pietruszka, marchew, lubczyk, sól, pieprz, koper, pietruszka zielona, kurczak

 

alergeny; 1,9

 

Wieprzowina duszona z cebulka 90g., ziemniaki z mas³em i koprem 200g., sałatka z ogórków kiszonych 150g.

 

- łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, papryka słodka, vegeta natur, sól, pieprz, zioła prowansalskie, lubczyk, ziemniaki, masło, koper, ogórki kiszone, cukier

 

-alergeny; 7,9

 

 

Woda smakowa 200g.

 

-woada, cukier, owoc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Œroda 23.09.2020r.

 

Zupa krem z soczewicy 200g.

 

-kurczak, soczewica, marchew, pietruszka, lubczyk, cebula, seler, vegeta natur, sól, pieprz, mleko

 

-alergeny; 7,9

 

Gołąbki po cygańsku 2szt.,w sosie pomidorowym

 

-jajo, mąka, śmietana 12%, ryż, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, cukier, cebula, łopatka wieprzowa, kapusta, czosnek,

 

-alergeny; 1,3,7

 

Kompot z jabłek 200g.

 

-jabłka, woda, cukier

 

 

Czwartek 24.09.2020r

 

Bulion z jajkiem i pietruszka 200g.

 

-jaja, vegeta natur, seler, pietruszka , marchew, lubczyk, kurczak, mąka, cebula, pietruszka zielona

 

-alergeny; 1,3,9

 

Udko z kurczaka 1szt., ziemniaki z masłem 200g., marczewka z groszkiem 150g.,

 

-mąka, masło, udko kurczaka, papryka słodka, vegeta natur, pieprz, sól, czosnek granulowany, olej rzepakowy, ziemniaki, marchew, groszek konserwowy, cukier

 

-alergeny; 1,7,9

 

 

Woda smakowa 200g.

 

-woda, miód ,cytryny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pi¹tek 25.09.2020r.

 

Zupa pieczarkowa z warzywami, makaronem, zabielana śmietaną 300g.

 

-makaron, seler, vegeta natur, œmietana, pieczarki, pietruszka, marchew, pieprz, sól, lubczyk

 

-alergeny; 1,3,7,9

 

Filet rybny smażony 90g., ziemniaki z mas³em 200g., surówka z kapusty kiszonej 150g.

 

-filet z mintaja, jaja, bułka tarta, masło, vegeta natur, olej rzepakowy, pieprz, sól, ziemniaki, marchew, kapusta kiszona, cebula, cukier

 

-alergeny; 1,3,4,7,9

 

Kompot owocowy 200g.

 

-owoce, cukier, woda

 

 

Poniedziałek 28.09.2020r.

 

Zupa jarzynowa z kalafiorem, fasolką i zieleniną 300g.

 

-vegeta natur, seler, cebula, marchew, kalafior, fasolka szparagowa, koper, pietruszka zielona, lubczyk, pieprz, sól, pietruszka, ziemniaki

 

-alergeny; 9

 

Buchty z sosem jagodowym 3szt.

 

-buchty, jogurt naturalny, mleko, śmietana 12%, cukier

 

-alergeny; 1,3,7

 

Kompot z jabłek 200g.

 

-jabłka, woda, cukier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wtorek 29.09.2020r.

 

Barszcz z makaronem, warzywami, zabielany śmietaną 300g.

 

-seler, vegeta natur, œmietana 12%, makaron wieloziarnisty, kurczak, buraki, pietruszka, marchew, lubczyk, sól, pieprz,

 

-alergeny; 7,9

 

 

Łopatka wieprzowa w sosie 100g., ziemniaki z kapustą 200g.

 

-mąka pszenna, vegeta natur, łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, czosnek granulowany, papryka słodka, pieprz, sól, lubczyk, ziemniaki, kapusta kiszona, cukier, masło

 

-alergeny; 1,7,9

 

Woda z cytryną i miodem

 

-woda, miód, cytryny

 

Środa 30.09.2020r.

 

Zupa fasolowa 300g.

 

-fosola czerwona konserwowa, ziemniaki, majeranek, kiełbasa zwyczajna, boczek wędzony, marchewka, mąka, olej rzepakowy, vegeta natur, lubczyk, pieprz, sól,

 

-alergeny; 1,9

 

Jajka w sosie musztardowym 2 szt., ziemniaki z masłem 200g. + jabłko

 

-jaja, mąka, musztarda, vegeta natur, maslo, cukier, sól, pieprz, ziemniaki, jabłko

 

-alergeny; 1,3,7,9,10

 

Kompot owocowy 200g.

 

-cukier, owoce, woda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek 01.10.2020r.

 

 

Zupa pomidorowa z warzywami, makaronem, śmietana i petruszka zielona 300g.

 

 

-seler, vegeta natur, makaron, œmietana12%, kurczak, lubczyk, cebula, czosnek, marchew, pietruszka, pieprz, sól, pietruszka zielona

 

-alergeny; 1,3,7,9

 

 

Kluski z mięsem 4szt., polane boczkiem z cebulką

 

-jaja, ziemniaki, m¹ka ziemniaczana, sól, pieprz, pieprz ziołowy, ga³ka muszkatołowa, vegeta natur, cebula, łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, boczek wędzony

 

-alergeny; 3,9

 

Woda smakowa 200g.

 

-owoc, woda, cukier

 

 

Piątek 02.10.2020r.

 

Krupnik z warzywami, w asyœcie zielonej pietruszki 300g.

 

  • pietruszka zielona, kurczak, sól, pieprz, vegeta natur, seler, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka.

 

Alergeny:1,3,5,7,9,10

 

Klops rybny mielony 100g.,ziemniaki z masłem 200g., fasolka szparagowa z wody 150g.

 

  • filet z mintaja, cebula, sól, pieprz, bu³ka tarta, jajka, vegeta natur, olej rzepakowy.

 

Alergeny:1,3,4,7,9

 

Woda z miodem i cytryną.

 

- woda, miód, cytryna.