Klasa VI

 

Wykonaj rysunek techniczny z podręcznika prace wyślij na adres mejlowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Termin do piątku 20 marca

 

26.03

Proszę uzupełnić wymiarowanie - osoby, które nie wykonały jeszcze zadania:)

WYKONAJ KARTĘ PRACY:images/pdf/sprzet.pdf

Po powrocie do szkoły przynieś uzupełnioną na zajęcia:)

 

02.04

Witam!
Mam nadzieję, że ktoś pracuje nad filmem - pamiętajcie, że zobaczymy go po powrocie do szkoły:) Czekam na zaległe prace.

ZADANIE DLA WAS NA NAJBLIŻSZY CZAS - Przygotuj prezentację multimedialną dot. RYSUNKU TECHNICZNEGO.
W prezentacji mają się znaleźć: zasady rysunku technicznego, rodzaje linii wymiarowych i ich zastosowanie, potrzebne narzędzia/przybory do wykonania rysunku.
oraz oczywiście przykłady rysunków.
Przy tworzeniu prezentacji pamiętajcie o przejściach, animacjach i hiperłączach.

Termin: 3 tygodnie:)

Powodzenia

Uwaga: Jak ktoś nie ma dostępu do programu może wykonać plakat;)

 

16.04

Temat: Rzuty prostokątne.

Podręcznik temat Rzuty prostokątne ( proszę przeczytać).

NOTATKA;

Rzuty prostokątne wykonuje się na trzech płaszczyznach;

I - rzut z przodu,

II - rzut z góry,

III - rzut z boku.

Następnie w zeszycie narysować sześcian (kostkę do gry) i spróbować wykonać rzutowanie.

Jeśli wam się udało to narysuj walec i wykonaj rzuty.

DLA CHĘTNYCH:

Znajdź/wymyśl przedmiot i wykonaj rzuty czekam na zdjęcia na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

23.04

KARTA PRACY - images/pdf/rzutyprostokatne.pdf

Pracę proszę wysłać do 29.04 na: kaspolfil@interia.p

 

 

07.05

Witam, dzisiaj przed nami kolejna lekcja techniki.
Proponuję, abyście przygotowali dzisiaj dla swoich najbliższych posiłek, może to być śniadanie (pyszne kanapeczki), a może ktoś potrafi ugotować obiad.
Zapraszam do kulinarnych poszukiwań i czekam na zdjęcia pysznych (mam nadzieję) potraw.
Pamiętajcie o zdrowym żywieniu i o składnikach pokarmowych, które powinny być dostarczane do naszego organizmu codziennie:)
Pozdrawiam i życzę smacznego:)

 

21.05

KARTA PRACY - images/pdf/wiemcojem.pdf

Proszę wkleić lub przepisać kartę pracy i uzupełnić.

NIE WYSYŁAMY KARTY PRACY

 

28.05

Proszę uzupełnić kartę pracy - kulinaria  - images/pdf/kulinaria.pdf i wysłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Pomoc do lekcji: konserwacja, metody konserwacji:

 


W razie problemów proszę o kontakt:) Proszę o zaległe prace:)

Termin: 4 czerwiec