Wykonaj rysunek techniczny z podręcznika prace wyślij na adres mejlowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Termin do piątku 20 marca
26.03
Proszę uzupełnić wymiarowanie - osoby, które nie wykonały jeszcze zadania:)
WYKONAJ KARTĘ PRACY:images/pdf/sprzet.pdf
Po powrocie do szkoły przynieś uzupełnioną na zajęcia:)
02.04
Witam!
Mam nadzieję, że ktoś pracuje nad filmem - pamiętajcie, że zobaczymy go po powrocie do szkoły:) Czekam na zaległe prace.
ZADANIE DLA WAS NA NAJBLIŻSZY CZAS - Przygotuj prezentację multimedialną dot. RYSUNKU TECHNICZNEGO.
W prezentacji mają się znaleźć: zasady rysunku technicznego, rodzaje linii wymiarowych i ich zastosowanie, potrzebne narzędzia/przybory do wykonania rysunku.
oraz oczywiście przykłady rysunków.
Przy tworzeniu prezentacji pamiętajcie o przejściach, animacjach i hiperłączach.
Termin: 3 tygodnie:)
Powodzenia
Uwaga: Jak ktoś nie ma dostępu do programu może wykonać plakat;)
16.04
Temat: Rzuty prostokątne.
Podręcznik temat Rzuty prostokątne ( proszę przeczytać).
NOTATKA;
Rzuty prostokątne wykonuje się na trzech płaszczyznach;
I - rzut z przodu,
II - rzut z góry,
III - rzut z boku.
Następnie w zeszycie narysować sześcian (kostkę do gry) i spróbować wykonać rzutowanie.
Jeśli wam się udało to narysuj walec i wykonaj rzuty.
DLA CHĘTNYCH:
Znajdź/wymyśl przedmiot i wykonaj rzuty czekam na zdjęcia na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
23.04
KARTA PRACY - images/pdf/rzutyprostokatne.pdf
Pracę proszę wysłać do 29.04 na: kaspolfil@interia.p
07.05
Witam, dzisiaj przed nami kolejna lekcja techniki.
Proponuję, abyście przygotowali dzisiaj dla swoich najbliższych posiłek, może to być śniadanie (pyszne kanapeczki), a może ktoś potrafi ugotować obiad.
Zapraszam do kulinarnych poszukiwań i czekam na zdjęcia pysznych (mam nadzieję) potraw.
Pamiętajcie o zdrowym żywieniu i o składnikach pokarmowych, które powinny być dostarczane do naszego organizmu codziennie:)
Pozdrawiam i życzę smacznego:)
21.05
KARTA PRACY - images/pdf/wiemcojem.pdf
Proszę wkleić lub przepisać kartę pracy i uzupełnić.
NIE WYSYŁAMY KARTY PRACY
28.05
Proszę uzupełnić kartę pracy - kulinaria - images/pdf/kulinaria.pdf i wysłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pomoc do lekcji: konserwacja, metody konserwacji:
W razie problemów proszę o kontakt:) Proszę o zaległe prace:)
Termin: 4 czerwiec