• poli.jpg
  • SAM_0030.JPG
  • RepD9V6TxyG65wsuwj8g.jpg
  • IMG_1777.jpg
  • IMG_9887.JPG
  • IMG_5794.JPG
  • warsztaty chemiczne (3).jpg
  • IMG_1787.jpg
  • DSC_0525.jpg
  • DSCN1152.jpg
  • 20181205_090125.jpg
  • 9KC5M8MTLqBhzvQ3KPRSw.jpg
  • SAM_0015.JPG
  • SAM_0004 (2).JPG
  • blaa.jpg
  • 20180920_105526.jpg
  • SAM_0007.JPG
  • d6SzI6VPTRqsXltU94XK2A.jpg
  • Jgq41ZjT46Q8H1DIQWa7A.jpg
  • chemiczne (2).jpg

Stołówka szkolna

 

 

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

 

Ważne informacje

Regulamin stołówki

-images/pdf/regulaminstolowki.pdf

Karta zgłoszenia na obiady - images/pdf/kartazgloszeniaobiad.pdf

Karta rezygnacji z obiadów - images/pdf/kartarezygnacjiobiad.pdf

 

 

Zapraszamy do korzystania ze stołówki szkolnej.

 

Opłata za obiady:

Cena obiadu wynosi 6,00 zł.

Koszt obiadów w danym miesiącu zależy od ilości dni żywieniowych.

Koszt obiadów będzie podawany co miesiąc na stronie internetowej szkoły.

 

KOSZT OBIADÓW ORAZ ILOŚCI DNI W POSZCZEGÓLNYCH MIESIĄCACH

 

 

Styczeń 2025r. - 19 dni x 6,00zł = 114,00zł

 

Luty 2025r. - 10 dni x 6,00zł = 60,00zł

 

Marzec 2025r. - 21 dni x 6,00zł = 126,00zł

 

Kwiecień 2025r. - 18 dn x 6,00zł = 108,00zł

 

Maj 2025r. - 17 dni x 6,00zł = 102,00zł

 

Czerwiec 2025r. - 17 dni x 6,00zł = 102,00zł

 

 

Bardzo prosimy wpłacać w terminie  kwotę podaną na dany miesiąc.

W przypadku nie uiszczenia opłaty w terminie uczeń zostaje skreślony

z listy i nie będzie mógł korzystać z obiadów.

Ponowne korzystanie z posiłków będzie możliwe dopiero po uregulowaniu zaległej opłaty.

Prosimy o wcześniejsze zgłaszanie nieobecności dziecka na posiłkach osobiście u Pani Beaty Kowalskiej.

Wyłącznie zgłoszone nieobecności mogą być odliczone w następnym miesiącu.

Odliczamy od drugiego dnia po zgłoszeniu nieobecności dziecka.

Rezygnację z obiadów należy zgłaszać z wyprzedzeniem.

 

 

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne,

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

8. Orzechy, tj. migdały , orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca, orzeszki pekan , orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe i produkty pochodne;

9. Seler i produkty pochodne;

10. Gorczyca sezamu i produkty pochodne;

11. Nasiona lub orzechy Queensland (Macadamiaternifolia), a także produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13. Łubin i produkty pochodne;

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

  

 

JADŁOSPIS

   

DZIEŃ

OBIAD

PONIEDZIAŁEK 20.01.2025

Grochówka z warzywami 300g

Boczek wędzony, kiełbasa podwawelska, groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, olej, majeranek, sól, pieprz, vegeta natur; alergeny;1.3,7,8, 9,10

Makaron durum z serem twarogowym polane masłem i cukrem 300g +mandarynka

Makaron świdry durum, masło , ser biały, cukier, mandarynka alergeny;1,3,7, 9,

Kompot owocowy 200g

Owoce, cukier, woda

WTOREK

21.01.2025

Rosół z makaronem i pietruszką zieloną 300g

kurczak, indyk, marchewka, pietruszka, seler, vegeta natur, pieprz ,lubczyk, sól, pietruszka zielona, makaron nitki ;alergeny; 1,5,8,9,10,11,13

Pałki z kurczaka 1 lub 2szt, ziemniaki z masłem i koperkiem 170g, mizeria 100g

Pałki z kurczaka, olej rzepakowy, masło, , koperek, , pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany, vegeta natur, musztarda, majeranek, czosnek, ziemniaki , ogórek zielony, jogurt grecki, cytryna alergeny; 1,3,5,6,7,8,9,10

woda smakowa pomarańczowa200g.

woda, pomarańcze, cukier

ŚRODA

22.01.2025

Zupa z fasolką szparagową , ziemniakami i koperkiem 300g

Kurczak, marchew , pietruszka, seler, por, koperek, ziemniaki, fasolka szparagowa, vegeta natur, seler, lubczyk suszony, pieprz. ;alergeny; 1,3,5,6,7,9,10,11,11,13

Pieczeń z szynki wieprzowej100g., kasza gryczana 150g, ogórek kiszony60g

Szynka b/k , pieprz, sól, papryka słodka, czosnek granulowany, kasza gryczana, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, ogórek kiszony alergeny; 1,3,6,7,8,9,10

Kompot wiśniowy 200g.

woda, cukier, wiśniowy

CZWARTEK

23.01.2025

 

Zupa krem z dyni z pestkami z dyni i śmietaną 200g

Udka z kurczaka, vegeta natur, ziemniaki, marchewka, dynia ,sól, pieprz, lubczyk, śmietana 12%,czosnek granulowany, olej rzepakowy, pestki dyni, :alergeny; 1,3,5,7,8,9,10,11,13

Łazanki z boczkiem, pieczarkami , kiełbasą i kapustą 300g.

Makaron łazanki, czosnek granulowany, pieprz, sól, boczek wędzony, kiełbasa ,pieczarki, kapusta kiszona, cebula; alergeny; 1,3,6,7,8,9,10

Kompot wieloowocowy 200g.

owoce, woda, cukier

PIĄTEK

24..01.2025

Zupa krem z przecieranych pomidorów ze śmietaną i prażonymi migdałąmi 300g

Kurczak, Włoszczyzna, pomidory, pomidory w puszce, płatki migdałów, Śmietana 12%, Natka pietruszki, Liść laurowy, vegeta natur. ziele angielskie, sól, pieprz, , lubczyk alergeny: 1,3,5,6,7,9,10,11,13

Paluszki rybne 90g, kasza bulgur 150g surówka z kapusty kiszonej 100g

Paluszki rybne 100% ryby, Olej rzepakowy, Sól, pieprz, tymianek, kasza bulgur, Kapusta kiszona, Marchewka ,Jabłko, Oliwa z oliwek alergeny; 1,3,,7,8,10,11

Kompot truskawkowo-wiśniowy 200g

Truskawki, woda, cukier